ინდური სამზარეულო

ინდური სამზარეულო

Wednesday, April 13, 2011

Vegetable Biryani


 მასალა ბრინჯისთვის ...


2ჭ - ბრინჯი
 ცოტაოდენი დარიჩინი
1ც -დაფნა
5მარხვალი -მიხაკი
1ც- ილის მარცვალი
რამოდენიმე პიტნა ცოცხალი
მარილი გემოვნებით
8ჭ - წყალი
1ს/კ -ზეთი
1ს/კ - კარაქი



მასალა ბირიანოსთვის.... 

 6ც - ხმელი წითელი წიწაკა
5ც -მიხაკი
 2ჩ/კ - ქინძის მარცვლები (დაუფქვავი)
3ს/კ - ზეთი
მეოთხედი ჭიქა -მიწისთხილი
მეოთხედი ჭიქა - ნიგოზი
1ჭ - კუბიკებად  ნაჭრილი ნაღების უმარილო ყველი
1ს/კ - ძირა
1ც- დაფნა
ცოტაოდენი დარიჩინი
4ც - დარიჩინი
1ც - ილის მარცვალი
3ც - კარტოფილი
300 გრ- ყვავილოვანი კომბოსტო (ან სურვილისამბერ  რაოდენობა)
1ჭ- მწვანე ლობიო(დაჭრილი)
ნახევარი ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
1ჭ - მწვანე გაროხი
3ც - ხახვი
1ც - მოზრდილი პომიდორი
მწვანე წიწაკა გემოვნებით
1ს/კ - ნიორი (გატარებული)
2ჩ/კ - ქინძი
1ს/კ - ქონდარი
ცოცხალი პიტნა გემოვნებით
1კ -ცოცხალი ქინძი
 1 ჭ -იოგურგი ნაღები.
მარილი გემოვნებით

 ბრინჯის მომზადება : ავადუღოთ 8 წიქა წყალი  ჩავყაროთ დარიჩინი,1ც დაფნა, 5  მარხვალი -მიხაკი ,ილის მარცვალი და ბრინჯი .. დავასხათ 1 ს/კ ზეთი  მარილი და ცოცხალი პიტნა.. ბრინჯი რომ მოიხარშება ბრინჯს გადაუწუროთ წყალი მოვასხათ კარაქი   და მოვურიოთ . ტაფაზე დავყაროთ ქინძის მარცვლები და ხმელი წითელი წიწაკა , მოხვხალოთ    და დავფქვათ ბლენდერში ,,,, ავიღოთ მოზრდილი  ჭურჭელი  და დავიწყოთ მოსტნეულის მომზადება .. ჩავდოთ გატარებული ნიორი დავაყაროთ   ქინძი (სუნელი),   დაჭრილი ყვავილოვანი კომბოსტო , კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი , სტაფილო, გაროხი, მწვანე ლობიო ,დაჭრილი მწვანე წიწაკა,ცოცხალი ქინძი , პიტნა ცოცხალი ,  მოვაყაროთ ქონდარი  და ეს ყველაწერი კარგათ ავურიოთ და გავაჩეროთ 10 წუთით რომ სუნელები კარგათ გაუჯდეს... ავიღოთ ტაფა  ჩავასხათ  ზეთი ჩავყაროთ მიწისთხილ და ნიგოზი   მოვხალოთ  და ამოვიღოთ ცალკე თეფშზე, ამავე ზეთსი ჩავყაროთ კუბიკებათ დაჭრილი ყველი ცოტა რომ შეიბრაწება ამოვიღოთ თეფშზე   და იგივე ზეთში ჩავყაროთ ძირას მარცვლები , დაფნა , დარიჩინი , ილი მოვხალოთ  დავამატოთ  გრძლათ დაჭრილი ხახვი , ხახვი რომ შეიცვლის ფერს ჩავამატოთ თასში მომზადებული ბოსტნეულის შიგთავსი  და ნელ ცეცხლზე ჩავშუშოთ დავაფაროთ აუცილებლად ქვაბს სახურავი და ნელ ცეცხლზე ჩავშუშოთ   თან ვურიოთ (თუ ძალიან გამოშრება შიგთავსი შეიძლება დაამატოთ ცოტა წყალი რომ არ მიიწვას მაგრამ უკეთესია  თუ წყალი არ დაგჭირდებათ ) კარტოფილი  რომ მოიხარშება  ჩავამატოთ შემწვარი ყველი , ნიგოზი  ,მიწისთხილი დაკუბიკებად დაჭრილი პომიდორი, კარგათ ვურიოთ 5წუთის შემდეგ  მოვასხათ იოგურტი და მარილი,,, გადმოვდგათ ცეცხლიდან,, ავიღოთ მოზრდი ცეცხლგანძლე  ჭირჭწლი და ბრინჯი და  მოსტნეულის  ფენა- ფენათ ჩავდოთ... ანუ ბრინჯი სემდეგ ბისტნეული და ასე ავავსოთ ჭურჭელი ვიდეოში კარგათ ნახავთ ..მოვაყაროთ ცოცხალი ქინძი  დავაფაროთ სახურავი და შევდგათ  ღუმელში  30 წუთით ,,, 30 წუთის შემდეგ  გამოვიღოთ დამოვირთვათ ძალიან გემრიელია ...
(ვიდეო არის ორ ნაწილათ)



No comments:

Post a Comment