ინდური სამზარეულო

ინდური სამზარეულო

Saturday, April 9, 2011

Mumbai Mast Tomato Pulao - ფლავი

  ფლავი  პომიდვრით მუმბაიში  ერთერთი პოპულარული   კერძი ....


100გრ- უმარილო ნაღების ყველი
6 ჯიქა -მოხარსჰული ბრინჯი
3 თ - ხახვი
3ც - პომიდორი
100გრ - ტომატი, კეჩუპი
1ჩ/კ - წითელი წიწაკა
1ც - მოზრდილი ბულგარული წიწაკა
1ც - მწვანე წიწაკა
ნახევარი ჭიქა - გაროხი
მარილი გემოვნებით
 1 ჭ- წყალი
ქინძი
ზეთი


 მოვხარშოთ ბრინჯი  ისე რომ ბრინჯი იყოს ფანტია .....  ცალკე ღრმა ყაფაში  ჩავასხათ ზეთი  და ჩავყაროთ მოზრდილ კუბიკებად დაჭრილი ხავი და მოვშუშოთ დავამატოთ ამავე ზომის დაჭრილი პომიდორი , კეჩუპი  , წითელი წიწაკა და მოვურიოთ კარგად  ,,   დავჭრათ ბულგარული წიწაკა , მწვანე წიწაკა და შევურიოთ , დავამატოთ 1 ჭიქა წყალი  რომ კარგათ მოიშუშოს ... კუბიკებად დავჭრათ ყველი  და ჩავაყაროთ ეს ყველაპერი  კარგათ მოვურიოთ და ნელ ცეცხლზე გავაჩეროთ 10 წუთი.... კარგათ რომ ჩაიშუშება  დავაყაროთ ბრინჯი და კარგათ ავურიოთ, დავაჭრათ ქინძი , დავაყაროთ გაროხი  და მარილი ...  ყველაფერი ეს კიდევ ერთხელ ავურიოთ კარგათ ცოტა ხანს გავაჩეროთ ცეცხლზე  და  კერძი მზადაა ....

No comments:

Post a Comment