ინდური სამზარეულო

ინდური სამზარეულო

Saturday, April 9, 2011

Rajma Masala _ ლობიო ინდურათ



250გრ - ლობიო
6ც - მოზრდილი პომიდორი
2ჩ/კ - ნიორი გატარებული
8თ - ხახვი
5 მარცვალი - შავილი ილი
5 ც -დაფნა
2 ც - მწვანე წიწაკა
2ჩ/კ -მიხაკი (სუნელი )
1ჩ/კ - წითელი წიწაკა
1ჩ/კ - ძირა
გარამ მასალა .. სამწუხაროდ  ეს ინდური სანელებელი აქ არ აირს
 პიტნა ცოცხალი  გემოვნებით
ქინძი ცოცხალი გემოვნებით
ზეთი
მარილი გემოვნებით

 მოვხარშოთ ლობტო კარგათ.... ცალკე  ქვაბში  ჩავასხათ ზეთი ჩავაგდოთ დაფნა და ილი , ზეთი რომ გაცხელდება ჩავახახოთ ხახვი .. როცა მოიშუშება დავამატოთ ნიორი გატარებული და  ბლენდერში გათქვეფილი პომიდორი..   და დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ დავამატოთ მწვანე წიწაკა , მიხაკი წითელი წიწაკა, ძირა..  ამ მასას დავამატოთ ლობიო მშრალად ამოღებული  და შემდეგ წვენი(ანუ ნახარში) თვალისზომით... ამოვჭყლიტოთ და  ვადუღოთ ,, დავამტოთ წვრილად დაჭრილი პიტნა და ქინძი და მარილი გემოვნებით ..( ნახარშს ნუ დაასხავთ ბევრს , ისე რომ  არ გამოვიდეს ძალიან წვნიანი .. უკეთესია თუ იქნება ბლანტი მასის )...

No comments:

Post a Comment