ინდური სამზარეულო

ინდური სამზარეულო

Sunday, March 20, 2011

Yogurt Mousse with Golden Apricots - იოგურტის მუსი გარგრის ჩირით

100გრ - გარგარის ჩირი
2ჩ/კ -ზაპრანა( ფოთოლი)
1ჩ/კ - ვარდის წყალი(ექსტრაქტი გემოვნებისთსვის)
4ჭ-იოგურტი
ნახევარი /ჭ - შაქის პუდრი
1 ჩ/კ -ილი დაფქვილი
50გრ -რძე
100გრ - თხილი(მოუხდება მოხალული მიწისთხილიც)

იოგურტს დავაყაროთ   შაქრის პუდრი მოვურიოთ კარგათ  დავამატოთ  დაფქვილი ილი, ცალკე რამოდენიმე ზაფანის ფოთოლს დავასხათ 1 ს/კ ცხელი წყალი რომ დაყენდეს ფერი და დავუმატოთ ვარდის წყალი ,,  ფერს რომ  გაუშვებს მოვასხათ იოგურტს გარგათ გავთქვიფოთ და შევინახოთ მაცივარში....
 წვრილათ დავჭრათ გარგარის ჩირი ჩავყაროთ ტაფაში დავასხატ წყალი რომ დაიფაროს და მოვხარშოთ  დავამატოთ ილი, ცოტაოდენი  შაქრის პუდრი,.... თბილ რძეში ჩავყაროთ რამოდენიმე ფოთოლი ზაფრანა ,ფერს რომ გაუშვებს  დავასხათ გარგარს მიღებული მასა უნდა იყოს წყალ გამოცლილ , ამოვიღოთ და გავაგრილოთ....
გამოვიღოთ  მუსი  ჭიქაში ზემოდან მოვასხათ გარგარი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი თხილი....

No comments:

Post a Comment