საიტის პირველ კერძად შევარჩიე ადვილად მოსამზადებელი და გემრიელი სამოსა ... ეს კერძი ძალიან ცნობილია ინდოეთში და იმედია თქვენც მოგეწონებათ ....
2ჭ- ფქვილი
6ს/კ -კარაქი
50გრ - სოკო
4/5 - მოხარშული კარტოფილი
1ს/კ- მანგოს ფხვნილი
1ს/კ - დაფქვილი წითელი წიწაკა
1ს/კ -corindari (ჩვენებურად როგორც ქინძი)
1ს/კ - პანჯაბური სანელები,,,, რომელიც აც ძნელი საშოვნელი შეგვიძლია შევცვალოთ( მწარე ფხვიერი აჯიკით)
1 ჯ - ბარდა(გაროხი)
მარილი გემოვნებით..
შევურიოთ 4ს/კ კარაქი და ფქვილი დავუმატოთ წყალი თვალისზომით ცომი არ უნდა იყოს მორჩილი.... შიგთავსისთვის საჭიროა დაბალ ცეცეხლზე დავდოთ ტაფა ჩავასხთ 2 ს/კ კარაქი დავუმატოთ წვრილად დაჩრილი სოკო, მოხარშული დაჭყლეტილი კარტოფილი,მანგოს პხვნილი, წიწაკა, ქინძი, ბარდა მარილი გემოვნებით...
ცომი უნდა დავყოთ პატარა ბურთლებად, გავაბრტყელოთ და გავჭრათ შუაზე, დავკეცოთ სამკუთხედათ მოვათავსოთ შიგთავსი და ჩავალაგოთ წინასწარ მომზადებულ ტაფაზე რომელიც ნახევრად მაინც უნა იყოს დაფარული ზეთით... (ისე მაინც რომ სამოსა დაიფაროს ზეთით).. მომზადების წესი უკეთესად შეგიძლიათ იხილოთ ვიდეოში ....:)
No comments:
Post a Comment