ინდური სამზარეულო

ინდური სამზარეულო

Sunday, March 20, 2011

Chicken 65 - ქათამი 65

კერძი მეტად უცნაური სახელით  და გამორჩეული არომატით ....
4ც- ქათმის  ფილა
2ს/კ- წითელი დაფქვილი წიწაკა
1ს/კ - გატარებული ნიორი
1ს/კ -მწარე სუნელი (პანჯაბური სუნელი , შეგიძლიათ შეცვალოთ აქაური სუნელით )
1ს/კ - პურის სახამებელი. პუდრი
3ს/კ -ფქვილი
1ც -კვერცხი
5/6 -წვეთი ლიმონი
2ჭ - იოგურტი (არ უნდა იყოს ტკბილი, შეიძლება არაჟანიც)
1ს/კ - კვლიავი
1ს/კ - მდოგვი(მარცვალი)
2ს/კ ქოქოსის ფხვნილი
მარილი
ზეთი

 ქათმის ფილე დავჯრათ კუბიკებად, დავაყართ 1ს/კ წითელი წიწაკა, ნიორი , მწარე სუნელი, პურის სახამებელი, ფქვილი,კვერცხი ლიმნის წვენი,მარილი  და ავურით ეს ყველაფერი კარგათ....  ტაფაში ჩავასხათ  ზეტი ისე რომ  ქათამი  დაიფაროს დ ნელ ცეცხლზე შევწვათ,,,  ცალკე  მოვამზადოთ იოგურტის საწებელი.... იოგურტს დავუმატოთ 1 ს/კ წიწაკა. 1ს/კ ფქვილი... ტაფაზე დავასხათ 2 ს/კ ზეთი ჩავყაროთ კვლიავი, მდოგვი,მოვშუშოთ და დავუმატოთ მომზადებული იოუგურტი 3 წუთი გავაჩეროთ თან ვურიოთ შემდეგ ჩავყაროთ შიგ შემწვარი ქათამი და კარგათ მოვურიოთ.... მოდაყაროთ ქოქოსის ფხვნილი და 3 წუთში გამოვრთოთ .......

No comments:

Post a Comment