ინდური სამზარეულო

ინდური სამზარეულო

Saturday, March 19, 2011

Indian Butter Chicken - ქათამი კარაქით და ცხარე საწებლით..

chiken mkhani  პანჯაბში ასეც უწოდებენ  და ცნობილია ინოდეტის საზგვრებს გარეთაც... დალიან გემრიელია და ცხარე ვისაც მოსწონს ინდური სამზარეულო ეს კერძიხც მოეწონება ...
1კგ -პომიდორი
1ს/კ -ზეთი
5ს/კ - კარაქი
8 - კეკალი მწვანე cardamom ანუ (ილი)
4/5 -კბილი ნიორი
100გრ- სოკო
1ს/კ თაფლi
100გრ-ნაღები..(არაჟანი)
3ც - მწვანე წიწაკა
1ს/კ - დაფქვილი წითელი წიწაკა
1კგ - შემწვარი ქათმის ხორცი
მარილი გემოვნებით ..

 
პომიდორი დავჭრათ კუბიკებად ... დაბალ ცეცხლზე დავდოთ ტაფა ჩავასხათ ზეთი 2სკ კარაქი , დავუმატოთ ილი, დაკეპილი ნიორი და პომიდორი  ეს ყველაპერი მოიშუშოს ერთად 10 წუთი... შემდეგ ეს მასა მოვათავსოთ ბლენდერში და გავთქვოფოთ.. ცალკე ტაფაში 3 სკ კარაქში მოვშუშოთ წვრილად სიგრძეზე დაჭრილი სოკო და მწვანე წიწაკა ..დავამატოთ ბლენდერში მიღებული მასა  ოგონდ ეს მასა უნდა იყოს პამიდრის კანისაგან განცალკევებული ანუ კეჩუპის მაგვარი მასა ვიდეოში ამას უფრო კარგად ნახავთ...ამ მასას ნელ ცეცხლზე ვუმატებთ მარილს გემოვნებით და წითელ წიწაკას მიგებულ მასაში ვდებთ შემწვარი ქათმის ხორცს დაჭრილს საშუალო ზომის ნაჭრებად, ამოვურევთ დავამატოდ თაფლი ,მოვასხათ  ნაღები და კერძი მზადაა გემრიელად მიირთვით :)

No comments:

Post a Comment