ინდური სამზარეულო

ინდური სამზარეულო

Thursday, March 31, 2011

ინდური სამზარეულო: Indian Butter Chicken - ქათამი კარაქით და ცხარე ...

ინდური სამზარეულო: Indian Butter Chicken - ქათამი კარაქით და ცხარე ...: "chiken mkhani  პანჯაბში ასეც უწოდებენ  და ცნობილია ინოდეტის საზგვრებს გარეთაც... დალიან გემრიელია და ცხარე ვისაც მოსწონს ინდური სა..."

Tuesday, March 22, 2011

Egg Keema


 4/5თ - ხახვი
2ჩკ - ნიორი
1ც - მწვანე წიწაკა
1ჩკ -წითელი წიწაკა
1ჩ/კ - დაფქვილი ქინძი
1ჩ/კ -კვლიავი
2/3 მოზრდილი -პომიდორი
 6ც - მოხარშული კვერცხი
 1 ჭ - ბარდა
ქინძი
ზეთი
მარილი
1ც - დაფნა
1ჩ/კ- დარიჩინი
3ც ილის მარცვალი

Quick Seekh Kabab -ქაბაბი

 500გრ- ცხვრის ხორცი(შეგიძლიათ შეცვალოთ სხვა ხორცით , )
2თ - ხახვი
1ჩ/კ - წითელი წიწაკა
1ჩ/კ - ნიორი
მარილი
ქინძი
50გრ - კარაქი

ფარშს დავამატოთ  დაჭრილი ხახვი, წიწაკა, გატარებული ნიორი, მარილი ქინძი და კარაქი ავურიოთ კარგათ.. ხელი დავისველოთ ზეთში და  გავაკეთოთ ქაბაბი  თუ ვაქვს სპეციალური ჩხირები  ქაბაბი წამოვაცვათ და შევწვათ ცხიმწასმულ ღუმელში   მეორე მხარეს რომ გადავატრიალებთ გადაუსვატ ცოტაოდენი კარაქი და კარგათ დავბროწოთ... მოვასხთ კეჩუპი და მიირთვით...

Vegetable Pizza - ბოსტნეულის პიცა

2ჭ- ქვილი
1ჩ/კ - საფუარი
1ჩ/კ-შაქარი
1ჭ - პიცის საწებელი(ტომატი ცხარე)
1ჭ - ყველი
1ც- ყვითელი ბულგარული
1ც-მწვანე ბულგარული
1ც წითელი ბულგარული
5/6ც- ზეთისხილი
მარილი
ზეთი
შეგვიძლია დავუმატოტ სოკოც

ცოტაოდენ თბილ წყალში დგავხსნათ საფუარი და შაქარი ,მარილი  და დავახსათ ფქვილს.. მოვზილოთ ცომი.... ხელი დავისველოთ ზეთით რომ ცოტა შევაზილოთ , გავაბრტყელოთ  და რგოლებად მოვჭრათ ვიდეოში კარგად ნახავთ.. თითოეულ ცომს გადაუსვათ პიცის საწებელი, მოვაყაროთ ყველი, დავადოთ რგოლებად დაჭრილი თითო სამივე ფერის ბულგარული წიწაკა ,მრგვლად დაჯრილი ზეთისხილი,(სოკო)  ზემოდან ისევე მოვაყაროთ ცოტაოდენი ყველი და გამოვაცხოთ.

KACHUMBER SALAD - ბოსტნეულის სალათი

2ც-  კიტრი
1ც -სტაფილო
2ც -ბულგარული წიწაკა
3/4ც -ბოლოკი
2თ - ხახვი
2ც პომიდორი
2ს/კ - ლიმნის წვენი
1ც-მწვანე წიწაკა
1ჩ/კ წითლი წიწაკა
მარილი
ქინძი

წვრილად დავჭრათ კიტრი ,სტაფილო,ბულგარილი წიწაკა,ბოლოკი,ხახვი, პომიდორი მხოლოდ გარეკანი შიგთავსი გამოვარიდოთ.. დავაყაროთ მწვანე წიწანა ,ქინძიმარილი წითელი წიწაკა, მარილი მოვასხათ ლიმნის წვენი დაკარგათ ავურიოთ....


BANANA CINNAMON TOAST - ბანანის ტოსტები


1 ც - ბისკვიტი(ვანილის ბისკვიტი, ან ნებისმიერი გამომშრალი ბისკვიტი)
3ც - ბანანი
2ჩ/კ - კარაქი (ან მარგარინი)
 1ჩ/კ - დარიჩინი დაფქვილი
5ს/კ - ნუში (დაჭრილი)
3ს/კ -თაფლი

ბისკვიტი დავჭრათ და დავალაგოთ ხელ ტაფაზე   ორივე მხრიდან ოდნავ რომ შეიწვება ისე რომ ცოტა ფერი შეიცვალოს  გადმოვიღოთ თეფშზე და მოვამზადოთ  ბანანი....
ტაფაში ჩავდოთ კარაქი, რომ გადნება ჩავამატოთ მრგლად დაჭრილი ბანანი ნელ ცეცხლზე მოვშუშოთ დავამატოთ,  დარიჩინი,ნუში, თაფლი და ერთად კარგათ ავურიოთ და 5 წუთში გამოვრთოთ ...
 ეს მასა დავდოთ ტოსტებზე  და მივირთვათ.

Monday, March 21, 2011

CHILLI CHEESE TOAST -ცხარე ყველიანი ტოსტები

4ნაჯერი - სერი პური
2ჭ - გახეხილი ყველი(უმარილო სასურველია)
2თ -დაჭრილი ხახვი
1ც -დაჭრილი ბულგარული წიწაკა
1ც -მწვანე წიწაკა
1ჩ/კ პილპილი
მარილი
ცოცხალი ქინძი

კარგათ ავრიოთ ერთად ყველი ,ხახვი, ბულგარული წიწაკა, პილპილი, მწვანე წიწაკა ქინძი და მარილი..... დაჭრილი პურზე გადუსვათ ეს შიგთავსი  და შევდოთ ღუმელში 10 წუთით რომ შეიწვას ტოსტები,,,, ძალიან მარტივია და გემრიელი .

Matar Paneer


250გრ - პანირი(ინდური ყველია) შეგიძლიათ გამოიყენოთ უმარილო ყველი
3/4  -თავი ხახვი(გატარებული)
2ს/კ - ნიორი(გატარებული)
3ც - პომიდორი (გატარებული)
1/5ჭ - მწვანე ბარდა
 1ჩ/კ - დაფქვილი კვლიავი
1ს/კ - დაფქვილი ქინძი
1ს/კ -წითელი წიწაკა
2ს/კ -კარაქი
ცოცხალი ქინძი
მარილი

 ზეთში მოვშუშუთ გატარებული ხახვი  დავამატოთ ნიორი , დაფქვილი ქინძი, წიწაკა და კვლიავი .. ეს ყველაფერი კარგათ რომ მოიშუშება დავუმატოთ ბლენდერში გატარებული პომიდორი და 1 ჭ წყალი  და ვადუღოთ 5 წუთი  შემდეგ ვამატებთ ბარდას და კუბიიკებად დაჭრილ ყველს ... კარგათ ავურიოთ და მოვშუშოთ დუღილის დროს  თუ წყალი სულ დაშრება შეგვიძლია ცოტა დავამატოთ . მოვაყაროთ მარილი და ჩავდოთ კარაქი  2 წუთი წამოვადუღოთ და კერძი მზადაა....

Sunday, March 20, 2011

Bread Upma - პურის ურმა

სწრაფად მოსამზადებელი გემრიელი საუზმე ..

6 ნაჯერი - სერი პური
 2.თ- ხახვი
1ჩ/კ -კვლიავის მარცვალი
1ჩ/კ -მდონგვი
1ც- მწვანე წიწაკა
1ც - პომიდორი
1ჩ/კ -წითელი წიწაკა
მარილი
100გრ - წყალი
ზეთი
(არის 2 ინგრედიენტი სუნელი რომელსაც არ ვწერ რადგან საქართველოში არ არის)


 ტაფაზე დავასხათ ზეთი დავამატოთ კვლიავი,მდოგვი დამოვშუშოთ..დავამატოთ დაჭრილი ხახვი მრგვლად დაჭრილი მწვანე წიწაკა, დაჯრილი პომიდორი და წითელი წიწაკა.  5 წუთში   დავამტოთ წყალი  და კუბიკებად დაჭრილი  პურის გული მხოლოდ(გარეკანი გადავაცალოთ).  კარგათ მოვურიოთ  დავამატოთ მარილი ...

Yogurt Mousse with Golden Apricots - იოგურტის მუსი გარგრის ჩირით

100გრ - გარგარის ჩირი
2ჩ/კ -ზაპრანა( ფოთოლი)
1ჩ/კ - ვარდის წყალი(ექსტრაქტი გემოვნებისთსვის)
4ჭ-იოგურტი
ნახევარი /ჭ - შაქის პუდრი
1 ჩ/კ -ილი დაფქვილი
50გრ -რძე
100გრ - თხილი(მოუხდება მოხალული მიწისთხილიც)

იოგურტს დავაყაროთ   შაქრის პუდრი მოვურიოთ კარგათ  დავამატოთ  დაფქვილი ილი, ცალკე რამოდენიმე ზაფანის ფოთოლს დავასხათ 1 ს/კ ცხელი წყალი რომ დაყენდეს ფერი და დავუმატოთ ვარდის წყალი ,,  ფერს რომ  გაუშვებს მოვასხათ იოგურტს გარგათ გავთქვიფოთ და შევინახოთ მაცივარში....
 წვრილათ დავჭრათ გარგარის ჩირი ჩავყაროთ ტაფაში დავასხატ წყალი რომ დაიფაროს და მოვხარშოთ  დავამატოთ ილი, ცოტაოდენი  შაქრის პუდრი,.... თბილ რძეში ჩავყაროთ რამოდენიმე ფოთოლი ზაფრანა ,ფერს რომ გაუშვებს  დავასხათ გარგარს მიღებული მასა უნდა იყოს წყალ გამოცლილ , ამოვიღოთ და გავაგრილოთ....
გამოვიღოთ  მუსი  ჭიქაში ზემოდან მოვასხათ გარგარი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი თხილი....

Egg Paratha


2ჭ - ფქვილი
3/4 -თავი ხახვი
4ც - კვერხი
1ს/კ - წითელი დაფქვილი წიწაკა
1ც- მწვანე წიწაკა
ქინძი
მარილი
კარაქი
წყალი


დავჭრათ ხახვი დავამატოთ  კვერცხი, წითელი წიწაკა, ქინძი, მწვანე წიწაკა და მარილი... ავურიოთ კარგათ..
მოვზილოთ  ჩვილი ცომი და მოზილვის დროს ხელი დავისველოთ ზეთში  ისე რომ ცომს შეაზილოთ ცოტა ზეთი,,, ცომი უნდა დაიკეცოს , მოთავსდეს შიგთავსი და გამოცხვემ მარა გამოცხობის პროცესს  უკეტესად ნახავთ ვიდეოში ,,დაწერილს ნანახი ჯობია  :)


Chicken 65 - ქათამი 65

კერძი მეტად უცნაური სახელით  და გამორჩეული არომატით ....
4ც- ქათმის  ფილა
2ს/კ- წითელი დაფქვილი წიწაკა
1ს/კ - გატარებული ნიორი
1ს/კ -მწარე სუნელი (პანჯაბური სუნელი , შეგიძლიათ შეცვალოთ აქაური სუნელით )
1ს/კ - პურის სახამებელი. პუდრი
3ს/კ -ფქვილი
1ც -კვერცხი
5/6 -წვეთი ლიმონი
2ჭ - იოგურტი (არ უნდა იყოს ტკბილი, შეიძლება არაჟანიც)
1ს/კ - კვლიავი
1ს/კ - მდოგვი(მარცვალი)
2ს/კ ქოქოსის ფხვნილი
მარილი
ზეთი

 ქათმის ფილე დავჯრათ კუბიკებად, დავაყართ 1ს/კ წითელი წიწაკა, ნიორი , მწარე სუნელი, პურის სახამებელი, ფქვილი,კვერცხი ლიმნის წვენი,მარილი  და ავურით ეს ყველაფერი კარგათ....  ტაფაში ჩავასხათ  ზეტი ისე რომ  ქათამი  დაიფაროს დ ნელ ცეცხლზე შევწვათ,,,  ცალკე  მოვამზადოთ იოგურტის საწებელი.... იოგურტს დავუმატოთ 1 ს/კ წიწაკა. 1ს/კ ფქვილი... ტაფაზე დავასხათ 2 ს/კ ზეთი ჩავყაროთ კვლიავი, მდოგვი,მოვშუშოთ და დავუმატოთ მომზადებული იოუგურტი 3 წუთი გავაჩეროთ თან ვურიოთ შემდეგ ჩავყაროთ შიგ შემწვარი ქათამი და კარგათ მოვურიოთ.... მოდაყაროთ ქოქოსის ფხვნილი და 3 წუთში გამოვრთოთ .......

Saturday, March 19, 2011

Aloo Adraki Tikki - ალო ტიკი


4ც- მოხარსჰული კარტოფილი
4 ნაჭერი პური
50გრ - სოკო
1ც - მწვანე წიწაკა
1 კონა -ქინძი
მარილი გემოვნებით
ზეთი


დავჭყლიტოთ მოხარშული კარტოფილი  დავამატოთ პურის გული გარეკანი მოვაცილოთ , სოკო წვრიად დაჯრილი, მწვანე წიწაკა,ქინძი, მარილი. ეს მასა კარგათ ავურიოუთ  ,  ბურთულებად ამოვიგოთ გავაბრტყელოდ ხელით მრგვალათ და ნელ ცეცხლზე დავაცხოდ  ... უკეთესად ვიდეოში ნახავთ შემდგომ პოსტში შევეცდები მოვნახო საწებელი რომელიც მოუხდება ალო ტიკის ....

Egg Bhurji - კვერციანი ბურჯი

 საუზმე რომელიც ძალიან ადვლი მოსამზადებელია ....

3ს/კ ზეთი
 2/3-თავი ხახვი
50/გრ -სოკო
1ც- მწვანე წიწაკა
2ც- პომიდორი
1ს/კ წითელი დაფქვილი წიწაკა
3ს/კ -  წიტელი ტომატი
4 ც - კვერცხი
ქინძი
მარილი გემოვნებით...

ზეთში მოვშუშოთ  ხახვი დავამატოთ წვრილად დაჭრილი სოკო ,  მწვანე წიწაკა და პომიდორი,დავუმატოდ წითელი წიწაკა , ტომატი და გავაჩეროთ ცეცხლეზე 3 წუთი. შევურიოთ დაჭრილი ქინძი , კვერცხი  მარილი...შევწვათ და მიირთვით მარტივად მომზადებული საუზმე.....

Indian Butter Chicken - ქათამი კარაქით და ცხარე საწებლით..

chiken mkhani  პანჯაბში ასეც უწოდებენ  და ცნობილია ინოდეტის საზგვრებს გარეთაც... დალიან გემრიელია და ცხარე ვისაც მოსწონს ინდური სამზარეულო ეს კერძიხც მოეწონება ...
1კგ -პომიდორი
1ს/კ -ზეთი
5ს/კ - კარაქი
8 - კეკალი მწვანე cardamom ანუ (ილი)
4/5 -კბილი ნიორი
100გრ- სოკო
1ს/კ თაფლi
100გრ-ნაღები..(არაჟანი)
3ც - მწვანე წიწაკა
1ს/კ - დაფქვილი წითელი წიწაკა
1კგ - შემწვარი ქათმის ხორცი
მარილი გემოვნებით ..

 
პომიდორი დავჭრათ კუბიკებად ... დაბალ ცეცხლზე დავდოთ ტაფა ჩავასხათ ზეთი 2სკ კარაქი , დავუმატოთ ილი, დაკეპილი ნიორი და პომიდორი  ეს ყველაპერი მოიშუშოს ერთად 10 წუთი... შემდეგ ეს მასა მოვათავსოთ ბლენდერში და გავთქვოფოთ.. ცალკე ტაფაში 3 სკ კარაქში მოვშუშოთ წვრილად სიგრძეზე დაჭრილი სოკო და მწვანე წიწაკა ..დავამატოთ ბლენდერში მიღებული მასა  ოგონდ ეს მასა უნდა იყოს პამიდრის კანისაგან განცალკევებული ანუ კეჩუპის მაგვარი მასა ვიდეოში ამას უფრო კარგად ნახავთ...ამ მასას ნელ ცეცხლზე ვუმატებთ მარილს გემოვნებით და წითელ წიწაკას მიგებულ მასაში ვდებთ შემწვარი ქათმის ხორცს დაჭრილს საშუალო ზომის ნაჭრებად, ამოვურევთ დავამატოდ თაფლი ,მოვასხათ  ნაღები და კერძი მზადაა გემრიელად მიირთვით :)

Punjabi Samosa - პანჯაბური სამოსა

საიტის პირველ კერძად შევარჩიე  ადვილად მოსამზადებელი და  გემრიელი სამოსა ... ეს კერძი ძალიან ცნობილია ინდოეთში და იმედია თქვენც მოგეწონებათ ....
2ჭ- ფქვილი
6ს/კ -კარაქი
50გრ - სოკო
4/5 - მოხარშული კარტოფილი
1ს/კ- მანგოს  ფხვნილი
1ს/კ - დაფქვილი წითელი წიწაკა
1ს/კ -corindari (ჩვენებურად  როგორც ქინძი)
1ს/კ - პანჯაბური სანელები,,,, რომელიც აც ძნელი საშოვნელი შეგვიძლია შევცვალოთ( მწარე ფხვიერი აჯიკით)
1 ჯ - ბარდა(გაროხი)
მარილი გემოვნებით..

შევურიოთ 4ს/კ კარაქი და ფქვილი  დავუმატოთ წყალი თვალისზომით ცომი არ უნდა იყოს  მორჩილი....  შიგთავსისთვის   საჭიროა დაბალ ცეცეხლზე დავდოთ ტაფა  ჩავასხთ 2 ს/კ კარაქი  დავუმატოთ წვრილად დაჩრილი სოკო, მოხარშული დაჭყლეტილი კარტოფილი,მანგოს პხვნილი, წიწაკა,  ქინძი,  ბარდა მარილი გემოვნებით...
ცომი უნდა დავყოთ პატარა ბურთლებად, გავაბრტყელოთ  და გავჭრათ შუაზე,  დავკეცოთ სამკუთხედათ  მოვათავსოთ შიგთავსი და ჩავალაგოთ წინასწარ მომზადებულ ტაფაზე რომელიც ნახევრად მაინც უნა იყოს დაფარული ზეთით... (ისე მაინც რომ  სამოსა დაიფაროს ზეთით)..  მომზადების წესი  უკეთესად შეგიძლიათ იხილოთ  ვიდეოში ....:)